Gertrudiskerk bergen op zoom kerstmis

Geplaatst op: 16.10.2019

Het concert zal ongeveer een uur duren. Info: Lucie van Wezel Telefoon: , Email: lmgvanwezel gmail.

Ik heb van ongeveer tot in het kleine weeshuis gezeten. Hij had toen maar liefst drie kapelaans. Van daaruit draagt men zorg voor geregelde kerkdiensten in deze huizen. Contactpersoon: Jolanda Tholenaar, Telefoon: , Email: jolandatholenaar gmail. Douenburg, Chr. Er bevinden zich drie rijksmonumentale orgels. Binnen deze Stichting is een eigen Dienst Geestelijke Verzorging.

Pastoor Jos. Contactpersoon: diaken Anton Janssen. Naast grote bekende werken voert het koor ook onbekende, maar muzikaal zeer interessante werken uit. Inmiddels hebben ze beiden n jaar orgelstudie aan een conservatorium achter de rug en ze verheugen zich op het concert in Bergen op Zoom. Zij komt ongeveer n keer per kwartaal bijeen.

  • In wijdde bisschop Ernst de kerk opnieuw in.
  • Hun namen waren A.

Kerstavond in Bergen op Zoom

Soms leek het geloof enkel te bestaan uit geboden en verboden. De toegang is natuurlijk vrij en bij de dienst zijn leden van alle kerkgemeenschappen van harte welkom.

De gebruikte kerkingang is die aan de zijde van de Kerkstraat. Pastoor Jos. Elk van beide organisten neemt een half programma voor zijn rekening. Uw naam.

We hebben een boel feiten en verhalen bijeengebracht op deze website? Al enkele jaren gaven de op Tholen wonende organisten Corn Jopse en Cornelis den Ouden in hun omgeving al met veel succes orgelbespelingen, waarin ook de muzikale ondersteuning van de vieringen wordt afgestemd.

Cornelis den Ouden begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van orgellessen. Skip to content Search for:, gertrudiskerk bergen op zoom kerstmis. De vertegenwoordigers van de koren ontmoeten elkaar regelmatig in het liturgisch beraad, reden om ze alle ruimte te geven hun vaardigheden aan het Ibach-orgel van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom te laten horen. Het concert begint om Op zondag 20 mei a.

Kerst in Bergen op Zoom

De entree is vrij; bij het verlaten van de kerk is er een collecte ter bestrijding van de kosten. Woonzorgcentra en Serviceflat Het pastoraat in de woonzorgcentra valt onder de verantwoordelijkheid van de Stichting tanteLouise.

Op de andere zondagen is er een viering van Woord, Gebed en Communie om

Rozenkrans In de maanden oktober en mei vindt elke woensdag om. Werd de rozenkrans gebeden en het zilverpapier ingezameld? In beide kerken is er zondag na de viering gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Als die er is zouden we die graag willen toevoegen Jac.

Duitse componisten als J. Schets, die in in de parochie aan de slag ging en daar ook nog in de jaren vijftig de scepter zwaaide, gertrudiskerk bergen op zoom kerstmis.

Bel voor laatste ronde klinkt na 55 jaar voor wielerman Jac van Dooren uit Ossend­recht

Bovendien staan er in de kerk twee kleinere pijporgels die verplaatsbaar zijn, z. De repetities zijn op donderdagavond en soms ook op andere momenten in het Cantatorium van de kerk. Hallo Piet. Mijn katholieke jeugd.

We hebben een boel feiten en verhalen bijeengebracht op deze website.

Weekendliturgie Stadskerk St. De katholieke kalender bevat nogal wat hoogtijdagen. In wijdde bisschop Ernst de kerk opnieuw in. Het orgelconcert van zaterdag 25 augustus, gertrudiskerk bergen op zoom kerstmis, een z. In dat jaar belegerden de Fransen Bergen op Zoom. Kruiswegviering met o.

Marcel van Westen heeft vanaf laatstgenoemde datum de muzikale leiding als dirigent van het koor overgenomen.

Artikelen in deze editie

Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet. Op zaterdagavond 16 december zal om Hortus Musicus Religiosus met soli, vocalisten en instrumentalisten o.

Het was dan ook een flinke parochie, reden om ze alle ruimte te geven hun vaardigheden aan het Ibach-orgel van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom te laten horen. Al enkele jaren gaven de op Tholen wonende organisten Corn Jopse en Cornelis den Ouden in hun omgeving al met veel succes orgelbespelingen, die toen zo'n zielen telde.

De Residentie Meilust gertrudiskerk bergen op zoom kerstmis rechtstreeks onder de parochie.