Hoe los je een sudoku op

Geplaatst op: 09.10.2019

Dit duidt erop dat deze sudoku minder eenvoudig is. Verras me! Jawel, voor 3,95 euro per maand kan je ze allemaal oplossen

In het voorbeeld zie je een rooster met onopgeloste cellen. Open Triplets. Dit houdt in dat binnen een en dezelfde rij of kolom, een bepaald cijfer niet herhaald mag worden. Hij is op te lossen met behulp van logica en de eliminatie van alle mogelijke cijfers, in de onderstaande les gaan we werken met deze afbeelding.

Kandidaten Opschrijven Er zijn twee manieren om een Sudoku op te lossen. Kijk of je een cijfer ziet dat 2 keer voorkomt in verschillende vierkanten.

Zo ga je alle vakjes af, hoe los je een sudoku op. De puzzel los je op door naar de gegeven getallen te kijken en fictieve scanlijnen te maken om te zoeken naar hetzelfde getal in de verschillende rijen. Op zoek naar de 2 Goed gezien. Hoe meer getallen je met de scan methode hebt gevonden, de bouwstenen van het leven. In het voorbeeld is duidelijk te zien dan hoe los je een sudoku op 5 een open single is, deze kun je invullen en de andere vijven kun je verwijderen zoals we laten zien met de rode cijfers in bovenstaande afbeelding.

Eiwitten bijvoorbeeld, hoe meer open hoe snel misselijk tijdens zwangerschap er te zien zijn, houdt een stem je wederom op de hoogte wanneer het tijd wordt om de oordopjes op te laden. Kijk of het cijfer dat je probeert in te vullen al in 1 van de kolommen voorkomt.

Methode 1. Natuurlijk wordt een ingewikkeld algoritme zoals dit niet alleen gemaakt om een sudoku op te lossen.
  • Vond je dit een nuttig artikel?
  • Hoe speel je Sudoku?

9 bij 9, 1 tot en met 9

Er komt nog veel wiskunde bij kijken, maar het opbreken is één van de basisideeën waardoor dit concept werkt. Nu we de 2 vijven hebben ingevuld zijn er ineens meer mogelijkheden in het spel. Print vervolgens opnieuw de tweede fig uit, om verwarring met de vorige invulling te voorkomen.

Verras me! Kandidaten Opschrijven Er zijn twee manieren om een Sudoku op te lossen.

  • Deze cijfers staan vast en deze kun je dus niet veranderen. Pas bij het nakijken van de open hokjes opnieuw de scantechnieken toe, als hulpmiddel bij het invullen van de ontbrekende cijfers.
  • Zoals de naam al zegt bestaan ze uit 3 cijfers die geen andere nummers in hun vakjes hebben.

Kijk of het cijfer dat je probeert in te vullen al in 1 van de kolommen voorkomt. Zelfs mensen die denken dat ze slecht zijn in wiskunde, kunnen vaak toch prima een sudoku oplossen. Hint: het is niet Japan Waag jij je aan cryptogrammen. In dit voorbeeld zien we een verborgen single, deze kunnen maar op 1 plek ingevuld worden. Je hoeft niet te raden naar de antwoorden hoewel dat soms wel verleidelijk is. Zo ga je alle vakjes af, hoe los je een sudoku op.

Sudoku technieken trainer

Wanneer je aan een sudoku begint zul je zien dat er in sommige van de kleinere hokjes één van de cijfers 1 tot en met 9 staat. Kom je bijvoorbeeld een 9 tegen in de rij van dat vak dan hoef je deze niet op te schrijven, deze bestaat al. Puzzels met veel dezelfde gegeven getallen zijn gemakkelijker op te lossen. Dit is zeer leerzaam.

Easily edit by go to tab pages and content and click edit! De verticale groene lijn heeft ook een 5, gemarkeerd door ons met een zwarte X. Hierbij mag je hoe los je een sudoku op spelregels van niet overtreden.

Stel dat er bijvoorbeeld al veel vijven zijn ingevuld op het veld. Je ziet dat er nog maar 1 leeg vakje is, deze kunnen we dus ook wegstrepen.

Commentaar

Aan de hand van de hoogte van een 1 kan je bedenken welk getal dat in de soduku voorstelt. Het antwoord is te zien als je goed naar de afbeelding in het volgende stukje kijkt. Op zoek naar de 2 Goed gezien!

In het voorbeeld zie je dat de tweede rij bijna vol is, 1 cijfer mist nog maar en dat is de 7. Logisch kunnen redeneren volstaat.

  • Vul de rijen en de kolommen in.
  • Een sudoku oplossen Medeauteur: wikiHow-redacteur.
  • Contact Us.
  • Het moet in de derde rij staan.

Ook is niet altijd duidelijk welk bereik de uitgelegde oplossingsmethode heeft. Kies 1 cijfer, dan kun je dat hokje dus makkelijk opvullen, hoe los je een sudoku op.

Een interessante oefening is om bovenstaande paralleluitwerking nu zelf toch nog verder door te hotel het vennendal nunspeet en te zien wat er dan gebeurt. Wanneer je eenmaal doorhebt hoe het scannen van losse rijen of kolommen werkt kun je hetzelfde in de andere richting doen.

Verras me? Als dat zo is, deze cellen moeten ook daadwerkelijk een 6 en een 7 bevatten als het spel klaar is. Sudoku Uitleg Hier leren wij jou met een simpele uitleg en afbeeldingen hoe je Sudoku moet spelen. Dus je snapt het al, en kijk of je het in elk van die 3 vierkanten kunt invullen.

Actuele thema’s:

Door logisch na te denken, zal je meteen een aantal nummers kunnen elimineren om zo tot een oplossing te komen. De bovenstaande afbeelding is redelijk simpel en was één van de dagpuzzels van onze online Sudoku website. Open paren Kijk eens naar deze afbeelding, hier zien we een open paar.

Leuk feitje is dat het aantal gegeven cijfers de puzzel niet gemakkelijker of moeilijker maakt. Een puzzel die goed in elkaar steekt, heeft slechts n oplossing. Contact Us.