Ik heb een depressieve partner

Geplaatst op: 17.10.2019

Uw naaste kan altijd dag en nacht het hulpnummer bellen of naar Neem bijvoorbeeld contact op met de huisarts als:.

U voelt zich machteloos. Onze website gebruikt cookies en vergelijkbare technieken. Toch is het goed om dergelijke onderwerpen niet te mijden. Blijf werken, doe je eigen dingen, zorg niet alleen.

Ontmoedig alcohol of drugsgebruik. Er gaat soms zoveel negativiteit uit van iemand met een depressieve stemming dat het lastig is om zelf positief te blijven.

Vergeet hij of zij steeds meer dingen. Dan kies je voor empathie. Wanneer er sprake is van een verminderd libido bij uw partner kan dit ook een aanslag zijn op de relatie. Het laatste waar ik heb een depressieve partner partner waarschijnlijk mee bezig is, is gezonde voeding. Enerzijds wil ik niet dat hij me anders gaat behandelen, maar anderzijds hoop ik wel dat hij wat taken van me overneemt als het echt niet gaat.

Wat zijn symptomen van depressie. Gedeelde pijn is niet halve pijn, het is gewoon nog meer pijn.

Het vergroten van uw kennis en inzicht kan helpen om zaken in het juiste perspectief te zien.
  • Vraag ook om hulp als uw relatie of gezin, uw opleiding of uw werk eronder lijden. Je blijft partner, je bent geen hulpverlener.
  • MINDblue met extra informatie en tips voor naasten van iemand met een depressie.

Zorg dat je kennis van zaken hebt

Heeft u zelf steun nodig? Steun zijn of haar plan van herstel: het oppakken van taken, activiteiten en contacten, de afspraken voor een eventuele behandeling. Ik heb een vraag. Het zal wel weer overgaan, denken ze. Onze redacteur Veerle Weustink heeft zelf een geliefde met een depressie en belde haar op.

  • Want de hulpverlener zit niet thuis bij jullie op de bank.
  • Geef me een probleem en ik vind een oplossing voor je. Meer informatie Meer informatie als uw naaste een depressie heeft Kijk voor meer informatie, tips en adviezen, contact via hulplijnen of lotgenoten bij: De Depressie Vereniging met extra informatie voor partners, familie en andere relaties van iemand met een depressie.

Je kan gerust zeggen dat je je zorgen maakt. Tip hier onze kinderfilms downloaden nederlands gesproken. Grote kans dat u er af en toe helemaal klaar mee bent. Regel bijvoorbeeld de administratie of herinner uw partner aan afspraken. Ik vond mezelf ongenietbaar toen.

Je krijgt al zoveel onbedoelde en ongevraagde adviezen.

Civas maakt gebruik van Cookies

Als partner voelde ik me vaak machteloos. Hoe zorg je voor een gezonde relatie als je partner een depressie heeft? Familie en partners hebben zelf ook behoefte aan steun. En waar gaat men naartoe voor antwoorden op prangende vragen?

Praat over uw eigen gevoelens met anderen in uw omgeving, lotgenoten of een deskundige. Navigeer Columnisten Recensies Archief. Wacht niet tot de ander daar zelf over begint. Ik ben op. Wees ook niet bang dat u de ander daardoor op het idee brengt.

Gerelateerde artikelen

Soms is het even rustig en dan komen ze weer keihard terug. Als partner, familielid of vriend kun je iemand met een depressie steunen. Een trekje dat goed van pas komt bij mijn werk als journalist, maar een stuk minder in mijn relatie. Laat je niet gek maken! Dit is soms lastig om uzelf voor te houden, omdat een depressie aan de buitenkant niet duidelijk zichtbaar is.

Daarnaast kan het ook goed zijn om nieuwe dingen te ondernemen. Lotgenoten Zoek contact met lotgenoten als uw naaste een depressie heeft Zoek contact met lotgenoten. Het is een lang proces, maar mijn partner en ik proberen zoveel mogelijk samen te leren over depressies en relaties. Heb je daar een tip voor. Help zo nodig bij praktische dingen ik heb een depressieve partner koken of de administratie doen. Dat lucht sint petrus hilvarenbeek facebook enorm op voor partners.

Uw naaste krijgt adviezen om te voorkomen dat een depressie terugkomt.

Een steunende rol

Schakel dan hulp in. Er is online - geheel terecht - veel te vinden over depressies en hoe je mensen die hiermee worstelen, kunt helpen. Voor adviezen en praktische hulp kun je terecht bij een maatschappelijk werker of wijkteam. Maar ja, als kersverse seksschrijver moet je toch íéts.

Vraag de ander ook om hulp bij dingen als afwassen, genaamd Depression Quest. Geef complimenten voor wat goed gaat en wat uw naaste zelf probeert te doen! Ik raad altijd een videospelletje aan, schoonmaken of boodschappen doen.